Contact

SC Alpin Szig és
Szerkezet S.R.L.

Str. Vaslemez nr. 31-33
1184 Budapest
Ungaria

Persoană de contact:
Orbán Zoltán
Mobil: 06-30-359-48-14
E-mail: info@alpinszig.eu

Comunicate de presă


Modernizarea recorderului programului panel plus din Szolnok se face cu ajutorul tehnicii alpine

Városmajor - Utána

Városmajor - 18 etaje

MTI – 06.05.2010., 09:55

Se apropie de finalizare vopsirea și izolarea exterioară a blocului turn de 18 etaje din cartierul Tallinn din Szolnok – a comunicat pentru MTI șeful companiei executante, după spusele sale pentru ei modernizarea blocului cel mai înalt participant la programul panel plus, din mai multe puncte de vedere este o sarcină specială.

Proprietarul, totodată directorul general al firmei din Budapesta Alpin Szig és Szerkezet S.R.L., care a fost însărcinată cu această lucrare ca antreprenor principal, a declarat la fața locului: în prezent prin aplicarea tehnicii alpine din schele suspendate se execută vopsirea/ zugrăvirea blocului turn construit la începutul anilor 1970 cu ajutorul tehnologiei cofrajelor glisante, o tehnologie foarte rară.

Orbán Zoltán a subliniat faptul că: lucrările în curs reprezintă doar o mică parte a modernizării clădirii cu o înălțime de peste 60 m, cu 111 apartamente, în cursul modernizării firma execută în cadrul programului panel plus din 105 milioane de forinți termoizolarea a 6.400 metrii pătrați fațadă exterioară, tavan de pivniță și acoperiș, precum și înlocuirea ușilor și ferestrelor.

Executarea lucrărilor a început în cursul lunii noiembrie anul trecut și confom așteptărilor lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii iunie 2010. Dar deja a trecut ceea ce este mai greu, deoarece în cazul în care condițiile meteorologice vor fi favorabile, în decurs de două săptămâni vor termina în totalitate izolarea și vopsirea/ zugrăvirea clădirii – a explicat el. În legătură cu această parte a investiției a evidențiat: este o raritate folosirea în totalitate pentru termoizolare a vatei minerale care este permeabilă la aer și mai puțin inflamabilă ca polistirenul.

“Pe lângă aceasta, proiectul are o semnificație deosebită și în sensul că după cunoștințele mele, în cadrul programului panel plus, în țara noastră nu a fost modernizată încă o clădire așa de înaltă” – a formulat conducătorul. Orbán Zoltán a mai declarat că: bugetul calculat de ei în fond este fără profit, dar valoarea referinței lucrării, după speranța lor, se va compensa pe termen lung.

Luând în considerare reducerea consumurilor la blocurile modernizate anterior în cadrul progamului panel – locatarii pot calcula cu cel puțin 30 la sută economie anuală din costurile de încălzire. Acest raport de economie se poate majora cu încă 5-10 la sută cu ajutorul sistemului cu colector solar, care s-a răspândit în ultima vreme – a mai spus specialistul.