Lapostető szigetelés

A lapostető szigetelés napjainkban az egyik legégetőbb feladat

Igen, ezt nem lehet és nem is érdemes megúszni! Az 1960-es évek végén kezdődött az 1970-es évek végén pedig jelentősen felgyorsult a panelházak építése. Tömeges méretekben nőttek ki a földből ezek az épületek. Ezeknek az épületeknek sok más egyéb mellett, volt egy közös tulajdonsága. Az pedig az, hogy ezeknek az épületeknek a tetejét lapostető szigeteléssel látták el. Akkor ez egy jó megoldásnak tűnt, de ma már ezek a szigetelések korszerűtlenek. A nagyobbik gond, hogy jelentős részük elhasználódott, mondhatnánk úgy is, hogy kiszolgálták az idejüket. Rengeteg panel épület tetején a lapostető szigetelés repedezik, hólyagosodik. Nagy problémát okoz, hogy nagy részük ezeknek következtében beázik. 
Amennyiben az Önök épületében is tapasztalható ez a jelenség, úgy nem szabad halogatni, a lapos tető szigetelés nem várhat. Hívjon bennünket, és hosszú időre elfelejthetik ezt a problémát. Korszerű anyagokkal dolgozunk, a legmagasabb szakmai követelményeknek is megfelelünk, és minden esetben tartjuk a szerződésben rögzített feltételeket. A garanciánk értékét növeli, hogy fővállalkozóként végezzük a munkákat, nincsenek alvállalkozók, így a felelősséget is mi vállaljuk, nem mutogatunk másokra. 

Akkoriban jó ötletnek tűnt, de ma már látszik a probléma 

 
Ahogyan azt korábban említettük, a panelházak többsége az 1970-es években épült, de találunk még ennél is régebbi panel lakótelepeket. Meglepő, de annak ellenére, hogy 40-50 éves épületekről beszélünk, a helyzet az, hogy a szerkezetük még nagyon jó állapotú.  
Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ne lenne már szinte mindegyiknek szüksége egy kis renoválásra, hiszen minden ott lakónak az a célja, hogy ez a továbbiakban is így maradjon. Egy homlokzati hőszigetelés, egy nyílászáró csere mindenhol elkelne, de a legkisebb közös többszörös az a lapostető szigetelés. Általánosságban elmondható, hogy az állagmegőrzésnek a lapostető szigetelés a legfontosabb lépése. 
Az elmúlt évtizedek alatt ugyanis a panelépületek lapostető szigetelés állaga bizony jelentősen leromlott. Ez köszönhető az időjárás viszontagságainak, a nagy hőingadozásoknak és persze annak, hogy az idő múlásával ezek is elöregszenek. Sok esetben már nem képesek megfelelően betölteni az eredeti funkciójukat.  

Figyeljünk oda, hogy a lapostető szigetelés milyen állapotban van! 

Azt mindenki tudja, hogy ha a tető akár csak egy helyen is elkezd beázni, és a víz bejut az épület szerkezetébe, az hosszú távon óriási károkat okoz. Az a legnagyobb probléma ezzel, hogy sok lapostető szigetelés esetén ez nem is feltétlenül válik azonnal észrevehetővé. Sok esetben csak akkor derül fény a problémára, amikor már a felső lakások kezdenek beázni.  
Ez az a helyzet, amikor már nemcsak a lapostető szigetelés lesz a feladat, hanem a beázás okozta javításokat, a kárelhárítást is meg kell oldani.  
Érdemes tehát a panelházak esetében a lapostető szigetelés állapotát mielőbb ellenőriztetni, és ha hibát találnak, úgy azokat mielőbb kijavíttatni. Természetesen nem lehet minden hibát javítani. Van olyan szint, amikor a lapostető szigetelés teljes cseréje az egyetlen megoldás. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy egy jól kivitelezett lapostető szigetelés nemcsak a beázást akadályozza meg, de a lakások ideális hőmérsékletét is segít megőrizni télen és nyáron egyaránt. Ennek köszönhetően csökken a fűtésszámla, valamint a klímát is kevesebbszer kell bekapcsolni.