Nyílászáró csere

A nyílászáró csere, mint megoldás 

Bizony egy nyílászáró csere elég sok problémát képes megoldani. Mint ahogy arról a homlokzati hőszigetelés vagy a lapostető szigetelés oldalainkon is említést tettünk, a hazánkban található panelházak évtizedekkel ezelőtt épültek. Munkáink során nagyon sokszor találkozunk olyan esetekkel, ahol a nyílászárók még az eredeti, több évtizede beépített állapotban vannak. Ez sajnos több okból is egyre nagyobb problémákat okoz. Egyrész ezeknek a nyílászáróknak a hőszigetelése bizony már nem felel meg a mai előírásoknak. De a lakásban élők számára – eltekintve az előírásoktól – sem igazán komfortos. Egyrészt azért, mert esetenként a szél már akadálymentesen közlekedik a réseken, és ez jelentősen tudja rontani a komfortérzetet, főleg télen. Másrészt azért mert gazdaságtalan a fűtés szempontjából. Ilyen esetekben a nyílászáró csere elkerülhetetlen. 
És ekkor a megoldás mi vagyunk. A nyílászáró csere során, mint valamennyi szakterületünkön az a célunk, olyan szolgáltatást nyújtsunk, amivel maximálisan elégedettek az ügyfeleink. Ezt a kifogástalan minőségben átadott munkáinkkal, megbízhatóságunkkal sikerült eddig is elérni. Amennyiben Önnek is aktuális a nyílászáró csere, és az itt leírtakat olvassa, ne is keresgéljen tovább, megtalálta az Önnek leginkább megfelelőt! 

Hogyan indul és zajlik egy nyílászáró csere? 

Természetesen a felmerült igény után szükségünk van a nyílászárók méretére. Ezt szakembereink a helyszínen felmérik, hiszen a pontos méretek ismerete elengedhetetlen a pontos, precíz kivitelezéshez. Miután felmértük a pontos gyártási méreteket, elküldjük az árajánlatunkat. Amennyiben elfogadásra kerül az árajánlat, elkezdődik a nyílászárók méretpontos legyártása. Amint ezek elkészültek, el tudjuk kezdeni a beépítést. Figyelve az ügyfelek elvárásaira, a bútorokat letakarva elvégezzük a régi nyílászárók bontását, beépítjük az új nyílászárókat, és a bontott ablakokat ügyfelink igénye esetén akár el is szállítjuk. 

Mikor végezhető a nyílászáró csere? 

Mondhatnánk, hogy bármikor, amikor már aktuális. Ez egyébként igaz is, de azért egy kicsit részletesebben is kifejtjük.  
Mikor aktuális? Abban az esetben, ha megvizsgájuk a régi ablakainkat – főleg a régi faablakokat – és vetemedést, deformálódást tapasztalunk. Ezeken az ablakokon sajnos már csukott állapotukban is befúj a szél. 
Akkor is aktuális, sőt előírás, ha a panelprogramba került az épület. Ebben az esetben a nyílászáró csere mindenképpen szükséges, mivel a jelenlegi nyílászárók valószínűleg nem felelnek meg az előírt hőszigetelési értékeknek. A hőszigetelési érték az üveg és a profil együttes képességét jelenti.  
Természetesen vannak az előzőekben leírtaktól eltérő esetek is, amikor a nyílászáró csere szükséges lehet. Amire azonban mindenképpen figyelni kell, ha aktuális a probléma, hogy a javítgatás, foldozgatás hosszútávon nem feltétlenül gazdaságosabb megoldás. Ez például azt jelenti, hogy nem feltétlenül járunk jobban, ha egy 3 rétegű üveget teszünk egy régi faablakba, vagy esetleg, egy 2 rétegű üvegre cseréljük teljes ablakot. Arra is érdemes figyelni, hogy a régi faszerkezet nem biztos, hogy elbírja az új típusú üveg súlyát. Ez pedig azt eredményezi, hogy a szerkezet hamarabb tönkremegy, az ablak megereszkedik és újra nem fog zárni. Egy teljes nyílászáró csere rövid távon valóban többe kerül, de hosszútávon sokkal jobban járunk. 

És ha már a mikor kérdése felmerült, végezhető-e télen? 

Egyértelműen igen. Szakszerű kivitelezéssel viszonylag rövid idő alatt elvégezhető a nyílászáró csere. A nyílászáró csere idején alatt a nyílás csak annyi ideig van csak szabadon, míg a tok a helyére nem kerül és rögzül. Ez az idő gyakorlatilag megfelel egy szellőztetésnek.  
A téli hidegben végzett nyílászáró csere esetén a kritikus pont a keret köré kifújt tömítőanyag (a PUR hab). De szakembereink mindig speciális, téliesített tömítőanyagokkal dolgoznak. Az általunk használt téli tömítő anyag képes akár -20 fokon is megkötni.